HARM VAN REENEN

projecten

winkel

contact

FRACKING / BOREN NAAR SCHALIEGAS - JA OF NEE?

 

Sinds de discussie erover losbarstte blijft het in het nieuws. Zo nu en dan steekt het vraagstuk weer de kop op: moeten we hier in Nederland naar schaliegas boren of niet? Financieel gewin tegenover ecologisch en sociaal-maatschappelijk belang.

Boren we naar geld wat ons op korte termijn veel oplevert of gaan we voor duurzaam behoud van de aarde?

 

Mijn visie is dat er niet geboord moet worden naar schaliegas. Bij het boren naar schaliegas worden er enorme hoeveelheden chemicaliën gebruikt. Chemicaliën die zeer schadelijk zijn voor ons: ze tasten organen aan, waaronder de hart, longen en nieren. Gevolg: je wordt een donor, omdat het te schadelijk voor je is. Aan de andere kant heb je donors nodig om jouw geïnfecteerde organen te vervangen. Soms moet je dingen loslaten, om ze te behouden. De een zijn dood, de ander zijn brood. Een mens denkt de juiste weg te gaan, terwijl hij eindigt bij de dood. Dit wil niemand.

 

Mijn boodschap: Stop fracking en voorkom dat we doodgaan aan de chemicaliën. Er is geen weg terug... Deze boodschap wordt ondersteund door de verschillende media-uitingen die ik daarvoor ontwikkeld heb.

© HARM VAN REENEN