HARM VAN REENEN

projecten

winkel

contact

HET GROEN VAN ..

 

In mijn jaar van afstuderen ben ik naar Rotterdam verhuisd. Die verandering deed mij anders kijken naar Rotterdam, dan wanneer ik er drie keer per week heen reed. De groene omgeving van mijn vorige woonplaats mis ik in Rotterdam. Rotterdam wil ik daarom groener maken. Dat werd het startpunt van dit project.

In mijn onderzoek kwam ik de volgende passage tegen van de gemeente Rotterdam: "Groen maakt Rotterdam een prettige en toekomst bestendige stad. Groen is dan ook een belangrijke college prioriteit. Rotterdam is groener dan je denkt, maar nog niet groen genoeg. Daarom gaan we samen met Rotterdammers de stad verder vergroenen."

Bron: http://www.rotterdam.nl/meergroen

 

De gemeente Rotterdam wil graag haar inwoners betrekken bij het realiseren van meer groen in de stad. De Rotterdammers krijgen een belangrijke rol toebedeeld in het keuzeproces. Rotterdammers zijn over het algemeen zeer ad rem. Ze weten precies wat ze wel willen en wat niet. Rotterdammers zijn trots op hun stad.

 

 

Bij het realiseren van meer groen in de stad wordt de Rotterdammer actief betrokken door hen de keuze te laten maken welk gebied eerst moet worden aangemerkt, welk plan daarvoor kan komen en / of door middel van eigen inbreng een voorstel te doen. Het doel daarvan is om de Rotterdammer actief te betrekken bij het groener en dus leefbaarder maken van hun stad. De stad waar ze trots op zijn.

© HARM VAN REENEN