HARM VAN REENEN

projecten

winkel

contact

GAME OF PARADISE

 

Game Of Paradise is een datavisualisatie van het paradijs, gemaakt naar aanleiding van de muziek van de band Leeland. Geïnspireerd door een door de Britse wiskundige John Conway bedachte cellulaire automaat, een tweedimensionaal raster met vierkante 'cellen' die 'levend' of 'dood' kunnen zijn, en die zich volgens vastgestelde regels ontwikkelen en daarbij allerlei patronen kunnen vormen.

   Tijdens het ontwikkelen van dit spel als visualisatie van het paradijs ging ik de uitdaging aan met het feit dat ieder persoon een andere gedachte heeft van het paradijs: er zijn dus geen vastgestelde regels. De oplossing zocht ik niet in de competitie maar in de filosofische hoek met vraagstukken, waardoor het een spel is geworden waarbij je nadenkt over het paradijs en zo het paradijs maakt.

 

Kortom: Game of Paradise is een spel waarin de gebruikers aan de hand van vraagstukken hun eigen paradijs maken. Door deze vraagstukken op kaartjes denken ze na over hun visualisatie van het paradijs. Het doel is om samen tot een 'paradijs' te komen, zoals je het voor je ziet. Er is de vrijheid om het eigen en effectief te maken.

┬ę HARM VAN REENEN